Vrtnice mnogocvetnice

Mnogocvetnice imajo manjše cvetove v šopih in cvetijo vse poletje brez presledkov. Odlično prenašajo zimo in cvetovi so največkrat le blago dišeči, poznamo pa tudi dišeče sorte. Večinoma imajo enostaven cvet, posamezne pa imajo polnost cvetov kot hibridne čajevke. Večinoma so  to nižje sorte, zelo primerne v skupinskih zasaditvah na gredicah,zel...

Mnogocvetnice imajo manjše cvetove v šopih in cvetijo vse poletje brez presledkov. Odlično prenašajo zimo in cvetovi so največkrat le blago dišeči, poznamo pa tudi dišeče sorte. Večinoma imajo enostaven cvet, posamezne pa imajo polnost cvetov kot hibridne čajevke. Večinoma so  to nižje sorte, zelo primerne v skupinskih zasaditvah na gredicah,zelo dobro pa se obnesejo tudi za cvetoče žive meje ali obrobe.
Kot podlago za sadike mnogocvetnih vrtnic uporabljamo rastline divjega šipka (Rosa canina, divja roža oziroma pasja roža). V prvem letu vzgoje sadik najprej spomladi presadimo rastline divjega šipka, ki se potem razvijajo v naravnem okolju. Jeseni opravimo okuliranje izbranih rastlin z očesi iz skrbno izbrane matične rastline. Naslednjo pomlad se podlaga nad cepljenim mestom odreže in iz očesa se začne rast sadike. Jeseni, ko se proces rasti zaključi, so na voljo sadike z golo korenino. Del sadik, presadimo v 3 l lonce in tiste so naprodaj čez celo leto. Ko jih sadimo pozno spomladi, moramo biti zelo pozorni na zalivanje preko poletja. Razmnoževanje z okuliranjem ohrani vse značilnosti matične rastline podlaga pa ji zagotovi močno rast.

Več

Vrtnice mnogocvetnice 19 izdelkov.

na stran
Prikazujem 17 - 19 od 19 izdelkov
 • Hitri ogled
  8,00 € Na zalogi

  Mnogocvetna vrtnica Gebruder Grimm, cveti v oranžno rumeni barvi sadike lastne proizvodnje. Vonj: blago dišeče vrtniceVzgajamo jih že več kot 40 let!

  8,00 €
  Na zalogi
 • Hitri ogled
  15,00 € Ni na zalogi

  Hocus Pocus je posebna vrtnica. Njeni skoraj črni cvetovi z rumenimi progami se enostavno neverjetni! Vsi ki so jo videli v živo v naši vrtnariji so bili nad njo navdušeni. Vrtnica za vse , ki iščejo nekaj posebnega! Vonj: blago dišeče vrtnice Sadike lastne proizvodnje!

  15,00 €
  Ni na zalogi
 • Hitri ogled
  8,00 € Izdelek je dobavljiv v različnih variacijah

  Knock Out je mnogocvetna vrtnica, češnjevo rdeče barve, ki bo bogato cvetela do močnejših zmrzali. Vrtnica ki bo lepo popestrila vsak vrt čez celo leto, predvsem v pozni jeseni. Vonj: blago dišeče vrtnice Sadike lastne proizvodnje!

  8,00 €
  Izdelek je dobavljiv v različnih variacijah
Prikazujem 17 - 19 od 19 izdelkov