Vrtnice mnogocvetnice

Mnogocvetnice imajo manjše cvetove v šopih in cvetijo vse poletje brez presledkov. Odlično prenašajo zimo in cvetovi so največkrat le blago dišeči, poznamo pa tudi dišeče sorte. Večinoma imajo enostaven cvet, posamezne pa imajo polnost cvetov kot hibridne čajevke. Večinoma so  to nižje sorte, zelo primerne v skupinskih zasaditvah na gredicah,zel...

Mnogocvetnice imajo manjše cvetove v šopih in cvetijo vse poletje brez presledkov. Odlično prenašajo zimo in cvetovi so največkrat le blago dišeči, poznamo pa tudi dišeče sorte. Večinoma imajo enostaven cvet, posamezne pa imajo polnost cvetov kot hibridne čajevke. Večinoma so  to nižje sorte, zelo primerne v skupinskih zasaditvah na gredicah,zelo dobro pa se obnesejo tudi za cvetoče žive meje ali obrobe.
Kot podlago za sadike mnogocvetnih vrtnic uporabljamo rastline divjega šipka (Rosa canina, divja roža oziroma pasja roža). V prvem letu vzgoje sadik najprej spomladi presadimo rastline divjega šipka, ki se potem razvijajo v naravnem okolju. Jeseni opravimo okuliranje izbranih rastlin z očesi iz skrbno izbrane matične rastline. Naslednjo pomlad se podlaga nad cepljenim mestom odreže in iz očesa se začne rast sadike. Jeseni, ko se proces rasti zaključi, so na voljo sadike z golo korenino. Del sadik, presadimo v 3 l lonce in tiste so naprodaj čez celo leto. Ko jih sadimo pozno spomladi, moramo biti zelo pozorni na zalivanje preko poletja. Razmnoževanje z okuliranjem ohrani vse značilnosti matične rastline podlaga pa ji zagotovi močno rast.

Več

Vrtnice mnogocvetnice 20 izdelkov.

na stran
Prikazujem 1 - 8 od 20 izdelkov
Prikazujem 1 - 8 od 20 izdelkov