Upravitelj

Vrtnice-dresar.si (v nadaljevanju "spletna trgovina") je spletna stran, katere lastnik in upravitelj je Vrtnarstvo Drešar, Peter Drešar, druga in dopolnilna kmetijska dejavnost (v nadaljevanju "ponudnik").

Ob prijavi v sistem spletne trgovine, obiskovalec (v nadaljevanju "uporabnik") pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletne trgovine dostopa do svojega računa oz. pridobi pravico do nakupa. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine , pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine in potrošnikom.

Pogoji sodelovanja

Z uporabo te spletne strani se uporabnik strinja s splošnimi pogoji poslovanja. Uporabnik je obvezan vnašati samo točne, resnične in ažurne podatke. Netočne in neresnične podatke bomo obravnavali kot zlorabo, in jo predali ustrezni pravni službi. Podatke pridobljene preko spletnih obrazcov in pri naročanju, bomo uporabili le v namene poslovanja podjetja Vrtnarstvo Drešar, Peter Drešar, druga in dopolnilna kmetijska dejavnost

Spletni katalog, artikli in cenik

Spletni katalog vsebuje aktualno ponudbo iz našega prodajnega programa s potrebnimi podatki.
Cene v ceniku so v EUR in vsebujejo DDV. Cene veljajo na dan naročila blaga.

Komunikacija in elektronska obvestila

Ponudnik si pridržuje pravico, da uporabnika pokliče na njegovo telefonsko številko, v primeru,da je to potrebno za izvedbo naročila ali reševanje težav v povezavi z uporabnikom.

Ponudnik si pridržuje pravico uporabnike po e-pošti obveščati o novostih povezanih s ponudbo ali delovanjem spletne trgovine, vendar le v primeru, da temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Uporabnik se lahko kadarkoli prijavi ali odjavi od prejemanja e-obvestil na spletni strani po prijavi v sistem.

NAROČILO BLAGA

Željeno blago uporabnik naroči elektronsko preko spletnega kataloga oz. naročilnice, preko e-poštnega naslova: vrtnice.dresar@gmail.com ali preko telefona na podlagi cenika. Podatki o sklenjeni pogodbi oziroma o oddanem naročilu bodo shranjeni pri ponudniku. Pogodba se lahko sklene v slovenskem jeziku. Pogodbo oziroma naročilo lahko sklenete po telefonu, elektronski pošti ali z uporabo spletne trgovine. Popravke ali dodatke k naročilu nam lahko sporočite telefonsko ali pa pošljete po elektronski pošti, v roku dveh ur od oddaje naročila.

 

KORAKI NAKUPA - SKLENITEV POGODBE ALI NAROČILA

Pred začetkom naročila se mora obiskovalec spletne trgovine registrirati kot uporabnik.
Po registraciji lahko uporabnik začne postopek naročila.
Ko uporabnik v katalogu spletne trgovine najde artikel, ki ga želi naročiti, ga vstavi v košarico, s klikom na gumb "v košaro".

Koraki nakupa iz košarice:

  • Uporabnik v košarici izbere količino artiklov katere želi naročiti, ter jih potrdi s klikom na gumb "na blagajno"
  • Uporabnik nato izbere naslov plačnika
  • Uporabnik izbere naslov in način dostave
  • Uporabnik izbere način plačila izbranega blaga
  • Uporabnik potrdi, da se strinja s pogoji poslovanja, v nasprotnem primeru ni mogoče zaključiti naročila
  • Uporabnik še zadnjič pred oddajo pregleda naročilo in ga potrdi s klikom na gumb "Potrdi naročilo".

Po zadnjem koraku je naročilo zaključeno in oddano. Po oddaji naročila dobi uporabnik elektronsko sporočilo s potrditvijo in podatki o naročilu.

Naročilo potrjeno - pogodba sklenjena

Najkasneje v roku 48 ur ponudnik pregleda naročilo, preveri dobavljivost izdelka ter potrdi naročilo oziroma ga zavrne. Pogodba med ponudnikom in uporabnikom je v primeru potrditve naročila s sporočilom "Naročilo potrjeno" nepreklicno sklenjena, v primeru zavrnitve naročila pa pogodba ni sklenjena.

STATUS NAROČILA

Uporabnik si lahko kadarkoli ogleda status svojih oddanih naročil, po prijavi v spletno trgovino, v rubriki Račun > Zgodovina naročil.

Uporabnik lahko prekliče naročilo v roku dveh ur po oddaji naročila po elektronski pošti ali telefonu.

DOBAVA / DOSTAVA BLAGA

Ponudnik zapakira in odpošlje blago s priloženim originalnim računom. Sadike pošiljamo ob naslednjih dnevih: Ponedeljek, Torek, Sreda in Četrtek. Pošiljko prejmete naslednji dan.

Kupcu naročeno blago dostavi ponudnikov izbrani servis za dostavo.

Cena dostave

Vsi stroški dostave se obračunajo v postopku nakupovanja glede na težo sadik in se izpišejo v naročilnici/računu.

Možen je tudi osebni prevzem v naši vrtnariji po predhodnem dogovoru po telefonu ali elektronski pošti, v tem primeru odpadejo stroški dostave.

 

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

Kupec ima pravico, da v 8 dneh od prevzema sadik prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe ali naročila in vrne prejete sadike. Uporabnik lahko o namenu vračila sadik ponudnika obvesti preko preko elektronske pošte ali preko telefona. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Kupec, ki od pogodbe ali naročila odstopi, mora sadike vrniti prodajalcu nepoškodovane in v nespremenjeni količini. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo

 

VRAČILO KUPNINE

Če je kupec od naročila ali pogodbe odstopil skladno s pogoji za odstop, mu je prodajalec dolžan vrniti vplačano kupnino z nakazilom na TRR ki mu ga sporoči kupec najkasneje v roku 5 delovnih dni.

 

NAČINI PLAČILA

Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila:

  • Z gotovino ob prevzemu v naši vrtnariji
  • Z bančnim plačilom na naš tekoči račun (dostava po pošti)
  • Z gotovino po povzetju (dostava po pošti),  v času korona virusa priporočamo uporabo plačil preko banke

 

CENE IN NJIHOVA VELJAVNOST

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.Naročeno blago je v lasti podjetja Vrtnarstvo Drešar, Peter Drešar, druga in dopolnilna kmetijska dejavnost  do plačila celotne kupnine.

 

PRAVNO OBVESTILO

Vsebine, objavljene na spletnih straneh www.vrtnice-dresar.si so last podjetja Vrtnarstvo Drešar, Peter Drešar, druga in dopolnilna kmetijska dejavnost  in se lahko uporabljajo le za osebno uporabo obiskovalcev, v komercialne namene pa le z našim soglasjem. Niti podjetje Vrtnarstvo Drešar, Peter Drešar, druga in dopolnilna kmetijska dejavnost niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, zato ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz  uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.Prav tako si podjetje Vrtnarstvo Drešar, Peter Drešar, druga in dopolnilna kmetijska dejavnost pridržuje pravico do sprememb vsebin brez predhodnega opozorila.

PRAVNO VARSTVO

Za ostale pogoje, ki niso navedeni v splošnih pogojih poslovanja, veljajo določila po veljavni ustrezni zakonodaji. 

Pomoč uporabnikom

Za vprašanja glede plačil, artiklov, reklamacij ter glede same trgovine nas lahko kontaktirate kadarkoli preko e-pošte, na naši telefonski številki pa ob delovnih dnevih med 9. in 19. uro.

 

Email:vrtnice.dresar@gmail.com

Telefon: 041-675-814